2014 m. birželio 17 d., antradienis

H. Murakami, citata nr. 1


Chuck Palahniuk "Kovos klubas"


Vertinimas: 3/3

Leidimo metai: 1996
Originalus pavadinimas: "Fight club"
Vertė Aušra Simanavičiūtė
Leidykla: Obuolys



Manau,

kad mažai yra knygų, tiek vertų aprašymo, kaip "Kovos klubas". Ne tik knygų apie, švelniai tariant, pamišėlius, sąraše, bet ir kaip pirma knyga, nuo pradžios iki galo perskaityta pdf formatu. Šiek tiek gėda, tačiau net ir užkietėję popierinių knygų gerbėjai turi nuleisti rankas, ir vis dažniau į rankas čiupti kalbančią dėžę, telefonu vadinamą. O pati knyga man paliko labai gerą įspūdį. Šiek tiek išsigandau garsiųjų šlykščių vietų, tačiau galbūt praleidau? Taigi čia ankstyvosios ekologijos manijos užuomazgos! Perdirbkim viską! Valgom visokias atliekas (kaip tuos E*** pavadinsi, taip nepagadinsi), tai kogi netepti jų ir ant savęs. A, pala. Juk taip ir darom. Žymusis muilas. Po "Pasprink" labai įspūdingas skaitymas, nes pasakojimo tonas beveik neatpažįstamas, nors pagrindiniai veikėjai identiški. Ir šiaip. Visi mes mirsim. Svarbu tik tai, ką norim pasakyti dabar. Amen.


Žmonės mano...
Plačiajame internete labai nedaug kažkas kažką mano apie šią knygą, šitaip pažemindami ją iki visuotinai žinomos. Bet ech, reikia laikytis šiokių tokių copy paste'inimo tradicijų, ir kopijuoti viską šiek tiek užsimerkiant :)
Muilas, pagamintas iš žmogaus riebalų, prabangių restoranų padavėjai, su sriuba išdarinėjantys neminėtinus dalykus ir pogrindinė organizacija, siekianti visame krašte sukelti smurtinę anarchiją - tai keletas vaizdelių iš amerikiečių rašytojo Ch. Palahniuk'o (g. 1962) romano, skirto ne silpnų nervų skaitytojams. Nepaprastai ironiškas, įžvalgus ir įspėjantis kūrinys, kuriame nagrinėjamos temos šiandien - kaip niekada aktualios. Sveiki atvykę į kovos klubą!

10 skaitomiausių pasaulyje knygų




Tikrai keista dėl kai kurių knygų, na o prie Hario Poterio graužikų ir pati prisidedu, tad... :)